Cavemen Playing With Fire

Standaard

Cavemen Playing With Fire is een kaartspel voor twee personen van Steffan Ros.

Hoe wordt het spel gespeeld?

Elke speler heeft een identieke deck. De ene speler speelt met blauw en de andere speler speelt met rood. Voor de spelers liggen er drie rijen met rotskaarten. Aan de uiteinden van elke kolom liggen er 3 vuurkaarten voor elke speler. Tussen deze 3 kolommen met kaarten heb je 4 denkbeeldige kolommen. In deze kolommen kan je gedekt kaarten spelen. Een kaart speel je steeds naast één van jouw rotskaarten of vuurkaarten. Je kan er ook voor kiezen om een rotskaart van je tegenspeler te vervangen door een rotskaart van jou. In de actiefase kunnen eerder geplaatste kaarten worden verplaatst. Je verplaatst de kaart gedekt één plaats. Als je op een tegenspeler botst, kan je hem aanvallen. De speler die de kaart met de hoogste rang wint. De andere speler legt zijn kaart op de aflegstapel. Zo vecht je jezelf een weg naar het vuur. Wie als eerste een vuurkaart van de tegenspeler kan doven, wint dit spel. Daarnaast zijn er nog een aantal kaarten met speciale eigenschappen die het allemaal wat spannender maken. Sommige kaarten maken van je aflegstapel opnieuw een trekstapel, sommige kaarten mogen twee vakjes verplaatsen in plaats van één vakje en zo zitten er nog een paar leuke in.

Mijn mening over Cavemen Playing With Fire:

Cavemen Playing With Fire voelt aan als een vereenvoudigde versie van Stratego met kaarten.

Cavemen Playing With Fire speelt heel tactisch. Je moet goed opletten waar je je kaarten neerlegt. Verdediging is heel belangrijk in dit spel, want sommige kaarten mogen twee stappen doen in plaats van één stap. Op die manier kunnen ze vrij snel naast je vuur komen te staan. Als er eenmaal een tegenstander naast je vuur staat en je hebt er niemand naast staan om je te verdedigen, dan ben je er aan voor de moeite. Zeker omdat je in dit spel altijd eerst je kaarten mag verplaatsen/aanvallen en pas daarna kaarten mag bijleggen. Door deze beginnersfout (geen aandacht geschonken aan de verdediging) was ons eerste spelletje binnen de twee minuten afgelopen.

Gelukkig speelden we meteen daarna nog een spelletje en dat duurde al iets langer. De speelduur is afhankelijk van de spelers, maar heel lang duurt dit kaartspel nooit. Het is een filler, maar wel ééntje met tactiek. De verschillende speltactieken staan trouwens achterin de spelregels vermeld. Heel leuk! Dit spel straalt als beide spelers aan elkaar gewaagd zijn. Dan krijg je een tactisch steekspel waarbij je op het juiste moment moet verdedigen en aanvallen.

Het artwork in dit spel is de max! De tekeningen met de typische Odynaut-mannetjes zijn supergrappig. De namen zijn zowaar nog grappiger: Zippy, Dino, Gutsy, Plucky, Gritty, Snappy en Ballsy. Op een bepaald moment kregen we de slappe lach. Mijn Zippy valt jouw Ballsy aan. Snappy? Het leverde grappige speelmomenten op.

Conclusie: Cavemen Playing With Fire is een heel leuk spel voor iedereen die houdt van een kort, tactisch kaartspel met Stratego invloeden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s