Tinners’ Trail

Standaard

Tinners’ Trail is een grote topper van Martin Wallace. Niet zo bekend als Stoom, maar minstens even goed.

Het mijnthema zit heel mooi verwerkt in het spel. Je hebt echt het gevoel dat je koper en tin aan het opgraven bent.

Het speelbord is heel overzichtelijk. Alles staat mooi aangegeven op het speelbord waardoor je snel weer in het spel zit als je Tinners’ Trail een tijdje niet hebt gespeeld. Bovendien zijn de spelonderdelen en het speelbord van een zeer degelijke kwaliteit.

Het is een lichter spel van Martin Wallace, maar het bevat toch heel wat diepgang. Eén van de beste spellen die ik ooit speelde.

Het tijdspoor is een heel originele vondst. Je kiest een actie en je betaalt de gekozen actie met tijdspunten. Wie het meest achteraan staat op het tijdspoor, komt eerst aan de beurt. Het tijdspoor zorgt voor veel spelersinteractie en biedt de spelers leuke tactische afwegingen. Wie als eerste past, start de volgende ronde als eerste. Deze strijd om de beste plaats op het beurtvolgordespoor brengt heel wat spanning met zich mee.

Het biedsysteem in dit spel zorgt voor veel spelersinteractie en spanning. Hou je geld in de gaten, want het is schaars.

Veel variatie in het spel aangezien de prijs voor koper en tin elke ronde opnieuw wordt bepaald.

Op het einde van elke ronde moet je een verschroeiende keuze maken: de hoeveelheid geld bepalen dat je wil omzetten in overwinningspunten en de hoeveelheid geld bepalen dat je wil sparen voor de volgende ronde. Een goede mix van denken op korte en lange termijn.

Ik hou van dobbelstenen. De dobbelstenen brengen op een leuke manier wat geluk in het spel en brengen heel wat spanning met zich mee. Spanning wanneer je met de dobbelstenen gooit om de prijs voor koper en tin te bepalen. Spanning wanneer je dobbelt om een onontgonnen gebied van tin, koper en water te voorzien.

Duidelijke spelregels met achteraan een mooi overzicht van de mogelijke acties en een opsomming van een aantal regels die makkelijk worden vergeten.

Het spel speelt heel vlot. De speeltijd van ongeveer 75 minuten vliegt voorbij.

Tinners’ Trail is een parel in de spellenwereld en de beste manier om beginnende spelers te introduceren in de wondere spellenwereld van Martin Wallace.

Een suggestie over “Tinners’ Trail

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s