Dungeons & Dragons : Wrath of Ashardalon Board Game

Standaard

Dungeons & Dragons : Wrath of Ashardalon Board Game is een thematisch coöperatief spel voor 1 tot 5 spelers in de wereld van Dungeons & Dragons.

De spelregels zijn heel eenvoudig. Elke speler kiest een held. Deze helden trekken in een duistere kerker. Elke beurt kunnen de spelers een nieuwe kerker ontdekken (trek een nieuwe tegel en leg deze tegel aan je bestaande kerker). Daarna kunnen de helden in deze nieuw ontdekte kerkers trekken en daar monsters aanvallen. In elke kerker zit een monster. Je verslaat monsters door hoge ogen met de dobbelstenen te gooien en door goed gebruik te maken van je kaarten met speciale eigenschappen. Opgepast: de monsters vechten terug! Daarnaast zijn er nog speciale kaarten die jou en je medespelers allerlei onheil bezorgen. Je zal dus goed moeten samenwerken met je medespelers om de monsters te verslaan en zelf te overleven.

Ik heb genoten van Dungeons & Dragons : Wrath of Ashardalon Board Game. Het thema is heel erg aanwezig, de miniaturen zijn heel mooi uitgevoerd, de spelregels zijn eenvoudig, de speelduur is heel aangenaam, de Engelse tekst op de kaarten valt goed mee en door de verschillende scenario’s zit de herspeelbaarheid van het spel ook goed. Voor sommigen misschien iets te licht voor een dungeon crawler. De keuzes zijn ook vrij beperkt. Voor mij is dit spel echter ideaal. Geen ingewikkelde en bij gesleurde regeltjes, net goed!

Groot nadeel aan dit spel is de hoge aankoopprijs (ongeveer 55 euro). Niet goedkoop, maar je krijgt voor je geld wel heel mooi speelmateriaal en een goed spel. Dit spel heeft er bovendien voor gezorgd dat ik nu veel zin heb om nog meer thematische spellen te ontdekken.

2 suggeties bij “Dungeons & Dragons : Wrath of Ashardalon Board Game

  1. ditterio

    Ik ga nog even afwachten welke andere spellen er nog op de site gaan verschijnen. D&D is alvast een goed spel maar ik zou het niet meer kunnen uitleggen nu.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s