A la Carte

Standaard

Coq au Vin (een bezopen haan), Breakfast Fidel (een tas koffie met een dikke sigaar), Mouse au chocolate (een muis overgegoten met chocolade), Ochsenschwanz natüre (ossenstaart met vlieg), Elefantenrüssel an Blattspinat friesiert (olifantenslurf met spinazie) en nog vele andere overheerlijke gerechten. Als je het water nu al in de mond krijgt, dan is A la Carte het ideale spel voor jou!

In A la Carte mag je je beste kookkunsten bovenhalen. Iedere speler krijgt een gasvuurtje en een pannetje. Je kiest een gerecht en legt het in je pannetje. Tijdens je beurt mag je drie acties doen. Je mag kiezen uit twee acties. Actie 1: je gasvuur verhogen (met de dobbelsteen gooien om je gasvuur te kunnen verhogen). Actie 2: je gerecht kruiden (een potje nemen en een deel van de inhoud met één vloeiende beweging in je pannetje gieten).

Daarnaast mag je ook pannenkoeken bakken. Je gooit je pannenkoek in de lucht en moet hem weer opvangen met je pannetje. Hierbij moet de pannenkoek een perfecte saldo maken waardoor hij op de juiste kant in je pannetje terechtkomt. Als je moe wordt van al dat koken, kan je ook koffiepauzes houden. Met je koffietassen kan je onder andere overwinningspunten verdienen, het gerecht van een andere speler extra kruiden, drie extra acties doen, je gasvuur en pannetje omruilen met een andere speler of je gasvuur met 1, 2 of 3 standen verlagen.

Als je gerecht klaar is, leg je het op je dienblad. Als je gerecht te sterk gekruid of verbrand is, dan gaat het in de vuilnisbak. Als je gerecht perfect is klaargemaakt, krijg je een Michelin-ster.

A la Carte is een grappig partyspel. Het spel heeft niet echt hoogstaande spelmechanismen, maar het is wel allemaal heel leuk bedacht. Eén ding is alvast zeker: je zal hard lachen als je dit spel speelt! Of dit spel ook na meerdere speelbeurten leuk blijft, valt nog af te wachten.

Dit spel vraagt enige behendigheid, voor het bakken van pannenkoeken en het kruiden van uw gerecht. Voor je het goed en wel beseft ligt je pannenkoek op de grond of ligt er teveel zout in je gerecht.

Het speelmateriaal is heel mooi en degelijk. De tekeningen van de gerechten zijn hilarisch! Als je de kans krijgt, moet je dit spel zeker eens spelen. Zeg dat Ditterio het gezegd heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s