Dice Town

Standaard

Een dobbelsteenstad is het walhalla onder de steden. Onbegrijpelijk dat UNESCO Dice Town nog niet heeft opgenomen in zijn Werelderfgoedlijst. Ik zou meteen mijn huis in Oosterzele verkopen om in Dice Town te kunnen gaan wonen. Elke dag met dobbelstenen rollen, wat moet een mens nog meer hebben? Misschien één ding: geld om nog meer spellen te kopen!

Dice Town is een leuk dobbelsteenspel met pokerinvloeden, uitgevoerd in leuke westernstijl.

Het spel bestaat uit verschillende ronden. Elke ronde bestaat uit twee fasen.

Fase 1: elke speler gooit met 5 dobbelstenen. Iedereen behoudt één van zijn 5 dobbelstenen. Of meerdere dobbelstenen, maar dan moet men diep in de geldbuidel tasten om dit extra voordeel te kunnen betalen. De overige dobbelstenen worden opnieuw gerold. Opnieuw wordt er een dobbelsteen aan de kant gelegd. Zo gaat het spel verder tot iemand zijn/haar 5 dobbelstenen aan de kant heeft gelegd. De overige spelers gooien dan elk nog één keer. Als elke speler 5 dobbelstenen voor zijn/haar neus heeft liggen begint fase 2.

Fase 2: nu brengen we een bezoekje aan Dice Town.

De speler met de meeste negens krijgt goud voor elke gegooide negen. Heel interessant want elke goudklomp levert 1 overwinningspunt op!

De speler met de meeste tienen krijgt al het geld van de bank. Heel interessant want elke 2 dollars leveren 1 overwinningspunt op!

De speler met de meeste boeren neemt een General Store kaart voor elke gegooide boer en kiest hieruit één kaart. Heel interessant want General Store kaarten leveren overwinningspunten of andere voordelen op!

De speler met de meeste gegooide dames neemt voor elke gegooide dame een kaart van een andere speler en kiest hieruit één kaart. Heel interessant want op die manier kan je overwinningspunten van andere spelers stelen!

De speler met de meeste koningen wordt de nieuwe sheriff. Heel interessant want de sheriff beslist bij een gelijke stand én de speler die de sheriff aan het einde van het spel in zijn bezit heeft, verdient 5 overwinningspunten! Voor de louche types onder jullie: de sheriff is ook omkoopbaar!

De speler met de beste pokerhand krijgt een eigendomskaart voor elke gegooide aas. Heel interessant want op elke eigendomskaart staan overwinningspunten!

Als je niets hebt gewonnen in een ronde, ben je een loser! Toch is dit spel mild. In dat geval kan je nog altijd op bezoek gaan bij Doc Badluck. Heel interessant want bij Doc Badluck kan je kiezen uit 4 mogelijkheden: 2 eigendomskaarten beschermen zodat ze niet meer kunnen gestolen worden door je wreedaardige tegenspelers, een General Store kaart trekken, 2 dollars van elke andere speler stelen of 1 goudklomp van elke andere speler stelen.

Het spel eindigt wanneer alle eigendomskaarten of alle goudstukken verdeeld zijn. De speler met de meeste overwinningspunten is de winnaar van Dice Town!

Zoals u al kon lezen is dit spel heel interessant! Er zijn veel keuzemogelijkheden en je kan na elke worp inspelen op de worp van de anderen. Als je ziet dat je niet meer de beste pokerhand kan vormen, kan je je best concentreren op iets anders. Als je ziet dat de andere spelers nog geen enkele dame hebben, dan kan jij best voor de dames gaan. De geluksfactor is natuurlijk in grote mate aanwezig omdat je afhankelijk bent van je dobbelsteenrol. Toch zit er ook wat tactiek in het spel.

Als je houdt van poker én van dobbelspellen, dan moet je dit spel gewoon kopen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s