Trickerion… wow WoW… WOOOW. Essen 2015!

Standaard

Trickerion… wow WoW… WOOOW. Essen 2015!

Wow wat een spel. Ik dartel door de ruimte, adrenaline in mijn lijf. Ik voel de mentale magie nog nazinderen, ik stamel woorden van verwondering. De prachtige stand op Essen trok onze aandacht. Met een mooi ronde “ooooooo” (van… zo schoooooon) op mijn lippen begin ik als een gekgedraaide-digitale-21e-eeuw-debiel volop foto’s te trekken van de stand…. Tot ik eigenlijk eens echt naar het spel begon te kijken… hmmm stevige worker placement maar met een prachtig thema. De man met de grappig hoge hoed ahum maar vooral de jonge deerne met diepe décolleté in lekker Victoriaanse outfit overtuigen me van dit pareltje. De chaostische nonchalant-gigantische berg lege kartonnen dozen doen mijn getrainde radar op hol slaan… dit spel is al veel verkocht… Is het marketing of gaan mooie madammen gepaard met goede spellen?

Onze eerste speelsessie zit er net op. Even bekomen, huffen en puffen. Wow, MEER…. ik wil meer. Ik wil herspelen, slapen, kinky stuff uithalen met dit spel. K’heb het beet. Na amper één keer spelen. ik ben trots op mezelf, mijn mama zou ook trots zijn. Zo’n stommerik ben ik dan toch niet. CHANCE want toen ik aan de 25-pagina-lange-rulebook begon dacht ik nog. Gij stomme borsten-liefhebbende idioot. Ge hebt u weer laten verleiden. Tsja, madammen met décolletés doen het elke keer weer. Dit spel gaat POKKE INGEWIKKELD zijn. Ik verwacht een spel dat uren gaat duren en dat ik enkel met de speciaal begaafden of met door-marsmannen-gemuteerde aardbewoners ga kunnen spelen. Ik bijt door. Met het nodige fronsen blijkbaar krijg je van spellen vroegtijdig rimpels ga ik doorheen de regels. Even later kijk ik op en denk… super LOGISCH allemaal. Magie was nog nooit zo eenvoudig. Stevig spel maar mijn brein kan het nog net bevatten. Uitproberen dan maar. De tafel is niet groot genoeg. HALLO, grotere tafel. Die kan je trouwens ook bestellen op Essen. Je zou bijna gaan denken dat dit natuurlijke evolutie is.

Hoe gaat het in zijn werk?

Bij Trickerion ben je één van 4 tovenaars met een unieke specialisatie. In een Victoriaans theater ga je je magie opvoeren voor het grote publiek. Je start als klungelige beginner maar met ongekende meedogenloosheid koop je de beste trucs. Lieftallige assistenten DONK… valt mijn frank waar die rondborstigheid vandaan kwam gaan je helpen. Mechaniekers werken in je magische workshop aan de nieuwste trucs. De dames stuur je op pad om een plaats te bemachtigen op de affiche van het locale theater.

Trickerion is in eerste instantie een worker placement spel. Je kiest zelf hoe groot je je team maakt. Elke team lid kan bepaalde acties uitvoeren maar je moet ook hun loon kunnen uitbetalen. Leuk dat het niet zomaar allemaal dezelfde meeples zijn die elk enkele acties krijgen. De magische rangorde blijft bewaard. Met je crew ga je grondstoffen inslaan voor de bouw van je trucs. Je gaat ook geld ophalen, het geheim achter nieuwe trucs kopen of een performance plannen.

Wat maakt Trickerion anders? Het klopt thematisch en speelt vlot, weinig downtime. Elke magier heeft zijn eigen combinatie van trucs. Iedere speler krijgt een boekje met alle kaarten. Je kan dus voortdurend tijdens het hele spel alles proactief plannen. De workers zijn niet gelijk. Je kiest welke combinatie je samen stelt. Bij het plannen van de performance krijg je een stevige pak interactiviteit. Wie gaat met de donderdag, vrijdag, zaterdag of nog beter zondag show lopen?

Ik ben enthousiast! Ik zit gewoonweg te POPELEN om straks, vanavond, morgen… op onze volgende gamenight deze weer op de tafel te krijgen. Tot het schrijven van deze review was Trickerion er even in geslaagd het mentale beeld van borsten naar de achtergrond te drijven. Dat is een prestatie! Wat moet ik nog meer zeggen?

Noot van de auteur Deze tekst is geschreven in het volste respect voor vrouwelijk schoon en intellect. Enige steeds terugkerende referenties naar specifieke prachtige vrouwelijke kenmerken zijn louter toegevoegd om de lezers van deze post helemaal tot het einde van deze tekst te doen lezen.

20151010_141820 20151010_142024 20151010_142044

3 suggeties bij “Trickerion… wow WoW… WOOOW. Essen 2015!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s