Seasons

Standaard

Ditterio: Gaan we een dobbelspel spelen?

Mijn liefste vriendin: Ik speel liever een kaartspel of een bordspel.

Ditterio: Wat denk je van Seasons? Dat spel heeft een bord én kaarten én dobbelstenen! En het is magisch…

Hocus Pocus Pats! 

In het spel Seasons hebben de grootste tovenaars van het koninkrijk zich verzameld in het hart van het Argos bos, waar het legendarische toernooi van de 12 seizoenen plaatsvindt. Aan het einde van de drie jaar durende competitie, zal de nieuwe Archmage van het koninkrijk van Xidit worden gekozen uit de concurrenten. Neem plaats, tovenaar! Voorzie je van voorouderlijke magische voorwerpen, roep je trouwste makkers bij jou en ga de uitdaging aan!

De sensationele Seasons speluitleg in 6 stappen:

  1. Je stelt een deck samen van 9 kaarten waarmee je je strategie bepaalt. Of je kiest willekeurig 9 kaarten.
  2. Je splitst deze 9 kaarten op in 3 stapels van 3 kaarten. Bij elk nieuw tijdperk (nieuwe ronde) neem je één van deze stapels.
  3. Aan het begin van elke ronde rol je met de seizoensdobbelstenen (aantal dobbelstenen = het aantal spelers + 1)
  4. Deze dobbelstenen bieden een verscheidenheid aan acties aan de spelers: het trekken van nieuwe kaarten, het verhogen van je meter (het maximum aantal kaarten die je voor jou mag hebben liggen), het oogsten van energie (water, aarde, vuur, lucht) om de kosten van de kaarten te kunnen betalen en/of het kristalliseren van de energie (in het lopende seizoen) om kristallen te verzamelen. Kristallen heb je nodig om sommige kaarten te kunnen betalen, maar kristallen tellen ook als overwinningspunten op het einde van het spel.
  5. Elke speler kan slechts één dobbelsteen per beurt kiezen. De dobbelsteen die door niemand werd gekozen, bepaalt hoeveel velden het tijdspoor vooruit zal gaan. Via dit tijdspoor zie je hoeveel kristallen je ontvangt bij het verkopen van bepaalde energiefiches. Deze prijs verschilt van seizoen tot seizoen.
  6. Wie aan het einde van het spel de meeste kristallen heeft verzameld, wint het spel Seasons!

Seasons is een topper!

Seasons is stilaan aan het uitgroeien tot één van mijn favoriete spellen. Als je de spelregels voor het eerst leest, zal het niet altijd makkelijk zijn om alles meteen te begrijpen, maar eens je het spel begint te spelen, valt dit heel goed mee. De spelregels zijn eigenlijk vrij eenvoudig.

Toch zit er ook heel wat strategie in dit spel. De strategie zit zowel in de keuze van je dobbelsteen als in het kiezen van de kaarten die je wil uitspelen. Zowel dobbelsteen- als kaartliefhebbers zullen smullen van Seasons. Je kan mooie kaartcombo’s maken en het kiezen van een dobbelsteen is ook altijd leuk. Geen dobbelfrustratie in dit spel, met elke dobbelsteen kan je wel iets leuks doen.

Of je het spel nu met 2, 3 of 4 spelers speelt, leuk is het altijd! Met 4 spelers kan de speelduur wat uitlopen (zeker als je Seasons speelt met trage spelers), maar met 2 spelers speelt dit spel heel vlot. Hoe minder spelers, hoe sneller de beurten verlopen.

Daarnaast biedt dit spel heel mooie onderdelen. Heel kleurrijke en kwalitatieve speelmaterialen! De vele kaarten in het spel zorgen voor variatie.

Ik denk niet dat ik snel zal uitgekeken raken op dit spel. Hoe meer ik dit spel speel, des te leuker ik het begin te vinden. Seasons is een topper! Haal dit spel vlug in huis, je zal er geen spijt van hebben!

PS: Voor mijn andere spelbesprekingen klik hier:

Ik bedoel hier!

Een suggestie over “Seasons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s