Mijn 7 laatst gespeelde spellen

Standaard

Laten we het eens hebben over mijn 7 laatst gespeelde spellen.

Viticulture met de Tuscany uitbreiding was een schot in de roos. Een worker placement spel zoals ik het graag heb. Dit spel kwam op korte tijd al twee keer op tafel en ik vermoed dat daar nog heel veel speelbeurten gaan bijkomen. Voorlopig enkel de uitbreidingen Tier 1 en Tier 2 gespeeld (en goed bevonden). Ik ben nu al benieuwd naar Tier 3.

Sint-Petersburg speelde ik vroeger al 3 keer online, maar ik was er niet echt wild van. Onlangs speelde ik de vernieuwde versie van White Goblin Games. De gele kaarten en de markt zijn een leuke toevoeging en maken het spel beter. Het artwork is ook 100 keer mooier! Toch ben ik nog steeds niet overtuigd door Sint-Petersburg. Het is geen slecht spel, maar het is geen spel dat ik zelf zou voorstellen om te spelen. Het is niet meer dan setjes verzamelen en het wordt nooit echt spannend.

Na het lezen van de spelregels van Brugge was ik heel enthousiast. Het zag er allemaal heel leuk uit. Toch was ik na mijn eerste speelbeurt wat ontgoocheld. Mijn tweede speelbeurt viel veel beter mee. Ik negeerde de kanaalfiches en richtte me volop op het spelen van karakters. Op die manier is het spel veel leuker. Het is niet het beste spel van Feld, maar wel ééntje dat ik nog vaker wil spelen.

Ik blijf ongelooflijk veel plezier beleven aan The Resistance. By far the best party game I have ever played! The Resistance is echt mijn ding. Discussiëren, het stemgedrag en de lichaamshouding van de andere spelers analyseren en veel lachen en plezier maken. Ik won 4 van de 5 spellen, 1 keer als spion en 4 keer als lid van The Resistance. Ja, ik geef het toe, ik ben er fier op! Bijna 5 op 5, maar in het laatste spelletje zat ik als lid van The Resistance helemaal op het verkeerde spoor doordat één speler als spion tot tweemaal toe niet saboteerde.

Met Uwe Rosenberg heb ik een haat-liefdeverhouding. De Glasstraat vind ik een heel goed spel. Agricola is ook een goed spel, maar het is minder mijn ding. Van Le Havre ben ik geen fan en Caverna heb ik nog niet gespeeld. In het lichtere genre vind ik Boonanza heel goed. Patchwork vind ik niet slecht, maar ik vind het overgewaardeerd. Het is een redelijk leuke tetris-variant. Dan was het nu tijd voor Voor de Poorten van Loyang. Dat is echt een heel leuk spel. Ik weet nog niet of ik het leuker vind dan De Glasstraat, maar het is alleszins beter dan Agricola, Le Havre, Boonanza en Patchwork. Helaas speelt mijn vriendin dit spel niet graag waardoor ik vrees dat het niet vaak meer op tafel zal verschijnen. Doodzonde!

Quadropolis is een tof tegellegspel voor familiespelers! Het plaatsen en het waarderen van de tegels doet me heel hard denken aan Between Two Cities (ook een spel dat ik graag speel trouwens). Dit wil ik zeker vaker spelen en mijn vriendin is ook fan!

Ice and the Sky is een variant op Hanabi. Net als in Hanabi is dit spel ook coöperatief en hou je ook in dit kaartspel sommige kaarten omgekeerd vast zodat je je eigen kaarten niet kan zien, maar wel de kaarten van alle andere spelers. Het was leuk om te spelen, maar ik stel me toch vragen bij de herspeelbaarheid van dit spel. Ik wil het zeker nog spelen, maar als ik moet kiezen geef ik de voorkeur aan het eenvoudigere en meer interactieve kaartspel Hanabi.

Advertenties

2 gedachtes over “Mijn 7 laatst gespeelde spellen

 1. Roy

  Brugge is leuk. lekker snel, ik hou wel van dat soort kaartspellen. Viticulture is een topper. Quadropolis heb ik niet gespeeld, maar lijkt me niet zoveel aan… het spreekt me iig niet erg aan. Sint petersburg leek me eerst wel oke, toen ik meer filmpjes zag erover en hoe meer ik lees, hoe minder leuk het mij lijkt. Wat jij zegt erover zo’n gevoel heb ik er ook bij gekregen.

  Like

  • ditterio

   In volgorde van leuk naar minder leuk:

   1/ The Resistance
   2/ Viticulture & Tuscany uitbreiding
   3/ Brugge
   4/ Voor de Poorten van Loyang
   5/ Quadropolis
   6/ Ice and the Sky
   7/ Sint-Petersburg

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s