The Resistance

Standaard

In The Resistance krijgt elke speler een verborgen rol.

Je bent ofwel een spion ofwel een lid van The Resistance.

De leden van The Resistance hebben een blauwe achtergrond, de spionnen hebben een rode achtergrond.

Elke ronde trekken een aantal personen op missie.

Op bovenstaande foto zie je dat er in een spel met vijf spelers steeds 3 leden van The Resistance en 2 spionnen zitten. In een spel met 5 spelers worden achtereenvolgens 2, 3, 2, 3 en 3 personen op missie gestuurd.

De leider heeft het leider-token en hij beslist wie hij meeneemt op missie. Iedereen die hij selecteert (inclusief zichzelf) geeft hij een wapen om aan te tonen dat deze personen zijn geselecteerd voor de missie.

Daarna mag elke speler een voor- of tegenstem voor deze voorgestelde missie uitbrengen.

De meerderheid beslist.

Wanneer de meerderheid van de spelers het voorgestelde team afkeurt, wordt de volgende speler de leider.

Wanneer de meerderheid van de spelers het voorgestelde team goedkeurt, gaan de spelers op missie.

Wanneer er minstens één spion meegaat op missie kan hij/zij de missie saboteren waardoor de spionnen een punt scoren. Als niemand heeft gesaboteerd, scoren de leden van The Resistance een punt.

De leden van The Resistance (de goeie) willen natuurlijk zoveel mogelijk missies laten slagen terwijl de spionnen (de slechte) de boel willen saboteren. De leden van The Resistance moeten door middel van deductie zien te weten komen wie de spionnen zijn. De spionnen proberen te voorkomen dat ze ontdekt worden.

Hierboven zie je dat de eerste missie werd gewonnen door de leden van The Resistance. In de tweede missie werd er gesaboteerd en in de derde missie wonnen de leden van The Resistance opnieuw.

Het team dat als eerste drie punten scoort, wint het spel!

Om The Resistance nog leuker te maken, zijn er extra kaarten die in het spel kunnen worden gebruikt. Deze kaarten maken het nog leuker.

Componenten : 9/10

Er zijn niet veel onderdelen, maar alle onderdelen zien er mooi uit. Prachtig artwork!

Geluksfactor : medium-hoog

Velen vinden The Resistance een geluksspel. Ik ben daar niet mee akkoord. Uit het stemgedrag van de spelers en uit hun manier van spelen (luid of stil, gelaatsuitdrukkingen, …) kan je vaak veel afleiden. Als je vaak met dezelfde personen speelt, zal je ook zien dat de spelers zich als spion of als lid van The Resistance anders gedragen. Het is dan de uitdaging om die spion te ontmaskeren en (minstens even belangrijk) om de anderen te overtuigen dat die persoon de spion is.

Fun factor : hoog

Geluk of niet… één ding is zeker: met The Resistance kan je veel plezier beleven. Voor mij is het nog steeds mijn favoriet partyspel. Veel hangt wel af van de groep waarmee je dit spel speelt. Iedereen moet zich kunnen inleven in het spel en iedereen moet als lid van The Resistance zijn best doen om het spel te willen winnen. Als dit het geval is, dan is het echt genieten! Als spion is het superspannend, want je wil niet verdacht worden. Als lid van The Resistance kan je je volledig uitleven in je zoektocht naar de spionnen. Het is een zalig gevoel als je dan uiteindelijk alle spionnen kan ontmaskeren.

Complexiteit: laag

De regels zijn heel eenvoudig. Dit spel kan je gerust spelen met mensen die niet vaak spellen spelen.

Herspeelbaarheid: hoog

Ondertussen heb ik The Resistance al 21 keer gespeeld en ik speel het nog steeds met evenveel plezier!

Totaal: 9/10 (10/10 als dit spel met elke spelersgroep even leuk zou zijn)

The Resistance is een topspel en één van mijn persoonlijke favorieten!

2 suggeties bij “The Resistance

Plaats een reactie