Welcome to the Dungeon

Standaard

Welcome to the Dungeon is het ultieme mannenspel! Elkaar afbluffen en vollen bak opscheppen om zo indruk te kunnen maken tegenover de hele groep. Volledig mijn spel dus!

Even de sfeer oproepen. Stel je voor. Je staat voor een grote dungeon. De dungeon wordt gevuld met monsters. Het ene monster kan je makkelijk de baas, de andere monsters zijn zware jongens. Je weet echter niet van elk monster hoe lief of hoe wreedaardig ze zijn.

Je bent niet alleen. Eén, twee of drie spelers gaan samen met jou mee in de dungeon.

Elke beurt sta je voor een verschrikkelijke keuze:

Je past en je rent huilend naar je mammie of je trekt een kaart van de gedekte trekstapel en je aanschouwt een verschrikkelijk monster. Alleen jij weet nu hoe sterk dat monster is.

Vervolgens sta je opnieuw voor een moeilijke keuze:

Ofwel laat je het monster in de dungeon liggen (zonder dat de andere spelers weten over hoeveel kracht dat monster beschikt) ofwel schop je het monster uit de dungeon. In dit laatste geval moet je wel één soort verdedigingsmateriaal opofferen.

De volgende spelers doen hetzelfde.

Zo gaat het spelletje verder tot alle spelers als een pussy de dungeon zijn uitgevlucht uit schrik om een klop op hun gezicht te krijgen en jij als als enige heldhaftige (of domme) krijger overblijft.

Jij zal nu alle monsters in de dungeon op je ééntje moeten verslaan. Je kan jezelf verdedigen met al het overgebleven verdedigingsmateriaal.

Als jij alle monsters in de dungeon verslaat, scoor je punten en zal een groot eergevoel tegenover je medespelers over jou neerdalen.

Als je door de monsters de kop wordt ingeslagen, dan verlies je één leven. Wanneer je later in het spel nog een keer de kop wordt ingeslagen, dan ben je morsdood en lig je uit het spel.

Vanaf dat moment kan je aan de zijlijn toekijken hoe de andere spelers elkaar proberen te overbluffen met spierballengerol.

Ik ben fan van dit spel. Het is een eenvoudige filler met push your luck. Vergelijk het een beetje met Can’t stop of Incan Gold, maar dit spel is nog net iets leuker omdat het thema ook cool is. Met een beetje alcohol wordt het gegarandeerd nog leuker.

Welcome to the Dungeon geeft je:

1/ veel push your luck beslissingen

2/ een beetje memory (onthouden welke monsters je in de dungeon hebt gelegd en welke niet)

3/ een beetje deductie (als het monster met die waarde en het monster met die waarde eruit zijn, weet je dat de monsters met de andere waarden overblijven)

4/ veel afwisseling door de verschillende sets aan verdedigingsmateriaal

5/ veel gebluf

6/ makkelijke spelregels

7/ mooi artwork

8/ een snel speelverloop

9/ veel speelplezier

Welcome in the Dungeon is een klein kaartspel voor mannen met grote ballen! Ik denk dat sommige vrouwen dit ook wel zullen kunnen smaken.

Koop deze filler nu voor slechts 14 euro bij De Spelgezel in Gent!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s