Top 20 thematische spellen

Standaard

Hier volgt mijn top 20 thematische spellen. Ik heb enkel gekozen uit de spellen die op Boardgamegeek als thematisch spel staan aangeduid.

Here we go!

20 De Legenden van Andor

legenden van andor

Dit fantasy spel met sfeervolle miniaturen en verschillende scenario’s is een denkpuzzelavontuur waarin je als held, samen met andere helden (spelers), aartslelijke monsters moet verslaan vooraleer zij de burcht bereiken.

19 Rallyman

Rallyman

Rallyman is een atypisch racespel met een origineel bewegingssysteem waarbij je niet als eerste moet finishen maar er wel voor moet zorgen dat je de snelste tijd neerzet op één van de vele, coole rallyparcours!

18 Discworld: Ankh-Morpork

discworld

Zelfs zonder één boek van Terry Pratchett te hebben gelezen, ben ik helemaal weg van dit area control spel waarbij je moet zorgen dat jij als eerste je geheime opdracht hebt volbracht.

17 Room 25

room 25 season 2

Room 25 is een cooperatief spel met verborgen rollen, deductie, bluf en veel spanning waarbij je samenwerkt met je medespelers om de verschillende cellen te doorzoeken en levend te ontsnappen uit de gevangenis via Room 25!

16 Elder Sign

elder sign

Elder Sign is een leuk cooperatief dobbelspel in een Cthulhu setting waarin je yahtzee-gewijs dobbelstenen rolt en herrolt om met die dobbelstenen iconen op kaarten te bezetten en zo de missie te laten slagen.

15 Zombicide

zombicide

In dit zombiespel met mooie miniaturen ga je op zoek naar wapens om naar hartenlust zombies te kunnen afknallen in één van de vele meegeleverde scenarios!

14 Galaxy Trucker

galaxytrucker

Neem dit hilarische spel niet te serieus en dan zal je veel plezier beleven aan het bouwen van je ruimteschip en het bijhorende leedvermaak als het ruimteschip van één van je tegenspelers aan flarden wordt geschoten!

13 K2

K2_overzicht

K2 is een tof competitief spel dat je echt het gevoel geeft dat je een zware berg aan het beklimmen bent!

12 Formula D

formula d

Zorg voor een grote groep enthousiastelingen en dan is het echt genieten als iedereen als een echte racepiloot met berekende risico’s over het parcours scheurt!

11 Brieven uit Whitechapel

brieven uit whitechapel

In dit geniale dedectivespel (volgens het Scotland Yard principe) zal je de spanning door heel je lichaam voelen, vooral als je met Jack The Ripper speelt en de dedectives jou willen pakken!

10 City of Horror

city-of-horror-board

In City of Horror moet je messen in de ruggen van je vrienden steken om je eigen hachje te redden, dit zombiespel is zo gemeen dat het leuk wordt!

9 Dungeons & Dragons: Wrath of Ashardalon

wrath of ashardalon

Wrath of Ashardalon is een dungeon crawler met mooie miniaturen, eenvoudige spelregels, een aangename speelduur, een grote herspeelbaarheid en het allerbelangrijkste: het is een plezier om te spelen!

8 Thunder Alley

thunder alley

De tactische beslissingen (veel minder geluk dan in de meeste racespellen!), de spelersinteractie (je rijdt voortdurend in elkaars weg), de bewegingskaarten (tof tof tof!) en het coole thema (rally) maken van Thunder Alley het beste racespel dat ik ooit heb gespeeld!

7 Mansions of Madness

mansions of madness

Door het zoeken naar aanwijzingen in de verschillende kamers, het oplossen van kleine puzzels en het samenwerken met je medespelers ga je op zoek naar antwoorden om het ware verhaal te ontdekken en probeer je te overleven in dit fantastisch horrorspel!

6 Descent 2nd edition

Descent 2nd ed

In dit waanzinnig mooie spel bestuurt de Overlord-speler alle monsters terwijl alle andere spelers in één van de scenario’s ten strijde trekken tegen deze monsters!

5 Shadow Hunters

shadow-hunters-5jfpl3a

Shadow Hunters is een zwaar onderschat thematisch spel (de betere versie van Bang!) waarbij je tijdens het spel moet ontdekken wie je vrienden en je vijanden zijn om vervolgens keihard uit te halen.

4 Legendary: a marvel deck building game

legendary

Legendary is een coöperatief deck building spel met superhelden thema en coole kaartcombo’s, waarbij de spelers hun deck uitbreiden met superhelden om te vechten tegen de slechterikken.

3 Ghost Stories

GhostStories1

Samen met je medespelers ga je kwel- en plaaggeesten te lijf in dit leuk, spannend, uitdagend en thematisch sterk spel!

2 Defenders of the Realm

pic649329

Defenders of the Realm doet alles wat Pandemie al goed doet, maar dan nog beter door de toevoeging van legendarische gevechten en sfeervolle miniaturen in een prachtige fantasy setting!

1 Cosmic Encounter

cosmic encounter

In dit fantastische science fiction spel vol spanning, chaos, bluf en hilariteit probeer je je medespelers voor je kar te spannen met als enige doel het stichten van je eigen kolonies op de planeten van de andere spelers!

 

Wat is jouw favoriet thematische spel en waarom? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Een suggestie over “Top 20 thematische spellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s