Keyflower

Standaard

Vergeet Spyrium, als je wil bieden met meeples ga dan voor Keyflower! Keyflower is -en ik wik mijn woorden niet- een heel aangename ervaring.

De regels zijn vrij eenvoudig. Er liggen zeshoekige tegeltjes op tafel. Je kan met je meeple(s) op een tegel gaan staan om de voordelen van de tegel te benutten of je kan met je meeple(s) rondom de tegel gaan staan om een bieding te starten. Als jij op of rond een tegel een gele meeple plaatst, dan moet de volgende speler minstens een gele meeple meer plaatsen als hij of zij jou wil overbieden. Eens er een bod in een bepaalde kleur is gedaan, moet die kleur dus steeds worden gevolgd. Gewonnen tegels komen in je eigen dorp. In je dorp wordt het pas echt leuk. Je verzamelt grondstoffen, je vervoert die grondstoffen, je plaatst meeples en nog veel meer van dat leuks.

Je moet het gespeeld hebben om het te kunnen geloven. Keyflower biedt eenvoud en diepgang. Bieden en werkverschaffing. Interactie en plezier.

Tip: bekijk eerst een videofilm van Rahdo runs through vooraleer je de spelregels begint te lezen. Als je geen idee hebt hoe het spel wordt gespeeld en je begint meteen de spelregels te lezen, dan zal je vloeken, tieren, wenen, brullen en de regels uiteindelijk in de open haard gooien. De nederlandstalige spelregels van Keyflower zijn namelijk de slechtste spelregels die ik ooit heb gelezen! Vol schrijffouten, onduidelijkheden en onsamenhangende lappen tekst. Bah!

Voila, dat lucht op.

Eens je de regels kent heb je de spelregels natuurlijk niet meer nodig en dan is het dolle pret.

Keyflower is een topper die je minstens drie keer in je leven moet gespeeld hebben! En als je een echte spellen liefhebber bent, tel er dan maar meteen een aantal speelbeurten bij.

10 suggeties bij “Keyflower

 1. WTULTC

  Deze heb ik ruim een jaar geleden voor het eerst gespeeld. Toen deze vers van pers (SPIEL 2012) kwam. Eindelijk wordt die in het Nederlands uitgegeven. Dit spel verdient dat en het leuke is dat dit waarschijnlijk gelukt is door de goede reacties. Niet zo zeer door de commercie, want er is nauwelijks tot geen reclame gemaakt voor het spel. Niet zoals bijv. hits zoals Terra Mystica en Tzolk’in.

  Overigens het wordt inderdaad eens tijd dat je Tzolk’in probeert en daar je mening over geeft. Ik vind het een leuker spel dan Terra Mystica.

  Like

 2. Popol

  Niet akkoord met het vergeten van Spyrium. Spyrium en Keyflower hebben gelijkaardige mechanismen en zijn mijn inziens beiden toppers. Het enige nadeel is dat je met Keyflower vaak in andermans bord moet kijken wat daar te rapen valt voor jou strategie. Spyrium is daarbij wat eenvoudiger en minder complex, maar beiden toppers.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s