Battlelore 2nd Edition

Standaard

Dit is het beste spel van 2013. Zonder twijfel.

Battlelore 2nd Edition is een oorlogsspel voor twee spelers dat gebruik maakt van het succesvolle Command and Colors systeem. Dit systeem kennen we ook van Memoir ’44. Het C&C Colors systeem is een eenvoudig spelsysteem voor oorlogspellen dat bedacht werd door Richard Borg. Typische elementen van het C&C systeem zijn het deck Command kaarten (met sectiekaarten en tactische kaarten) en de gevechtsdobbelstenen. Het speelbord is verdeeld in drie zones: de linkerflank, de rechterflank en het center. Sectiekaarten kan je gebruiken om één of meerdere units van een bepaalde sectie te activeren (lees: bewegen met je eenheden en aanvallen) en tactische kaarten kan je gebruiken om speciale aanvallen te doen.

Battlelore 2E is een licht oorlogsspel. Ik hoef geen regelboekje van 100 bladzijden met evenveel moeilijke regels en uitzonderingen te lezen. Keep it simple & less is more.

In dit spel speel je met fantasy miniaturen met speciale eigenschappen. Het doel is om een aantal overwinningspunten te scoren door bepaalde gebieden op het terrein te bezetten met je monsters. Of je kan ook alle monsters van je tegenstanders uitmoorden. Iets minder evident, maar het is mogelijk.

Door de verschillende scenario’s en fantasy miniaturen blijft het spel ook gevarieerd. Ik denk niet dat je hier snel zal op uitgekeken raken.

Battlelore 2E is heel vergelijkbaar met Memoir ’44 maar het biedt toch voldoende verschillen. Vooral de eigenschappen van de units zijn veel uitgebreider in Battlelore 2E. Daarnaast heb je ook nog een deck Lore kaarten die leuke extra’s geven. Het gelijktijdig opstellen van je monsters is ook leuk. Je bepaalt zelf welke miniaturen je op welke plaatsen op de kaart zet. Op die manier weet je tegenstander niet waar jouw figuren zullen staan en vice versa.

En dan is er nog de aaibaarheidsfactor. Battlelore 2E ziet er afgelikt uit. Het speelbord, de dobbelstenen, de kaarten, de miniaturen,… Het is allemaal verzorgd tot in de puntjes.

Als dat nog niet voldoende is, geef ik je ook nog mee dat dit spel heel vlot speelt.

Een topper in zijn genre! Ik ben fan.

Een suggestie over “Battlelore 2nd Edition

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s