Fury of Dracula

Standaard

Fury of Dracula is een zwaardere variant op het bekende deductiespel Brieven uit Whitechapel. In Fury of Dracula speelt één persoon de rol van Dracula. Dracula beweegt zich in het geheim op het speelbord (een landkaart). De andere spelers moeten Dracula proberen te vinden én te vermoorden.

Fury is Dracula is veel uitgebreider dan Brieven uit Whitechapel. Elke speler beschikt immers over speciale eigenschappen. Daarnaast kan je itemkaarten verzamelen om Dracula aan te vallen en er komen ook eventkaarten in het spel, zowel voor Dracula als voor de andere spelers. In Fury of Dracula volstaat het niet om Dracula te vinden, je moet hem nadien ook nog een kopje kleiner maken. Dit doe je door kaarten uit te spelen. Evident is dit zeker niet, want Dracula heeft ook kaarten waarmee hij zich kan verdedigen. Tijdens de nachtfase is Dracula op z’n sterkst, dus je kan hem beter overdag aanvallen. Naast Dracula kan je ook “vrienden” van Dracula tegenkomen. Deze monsters kan je best vermoorden, want als je ze laat leven, wordt Dracula sterker.

Het spel zal beginnende spelers wat afschrikken door het aantal monsters en kaarten en de vele Engelse teksten op de kaarten. Toch is dit spel niet heel moeilijk om te spelen. Trek er wel voldoende tijd voor uit, want een spel Fury of Dracula kan heel lang duren. Wij hebben het spel stopgezet na x aantal uren spelen omdat het einde nog steeds niet in zicht was. Dat is meteen de reden waarom ik de voorkeur geef aan Brieven uit Whitechapel. Brieven uit Whitechapel is eenvoudiger, gestroomlijnder en vooral korter dan Fury of Dracula. Heb je echter het spel Brieven uit Whitechapel al en zoek je iets gelijkaardigs met veel meer mogelijkheden, veel meer diepgang en een veel langere speelduur? Dan is Fury of Dracula misschien wel iets voor jou.

Brieven uit Whitechapel speel ik met veel plezier, maar voor Fury of Dracula ga ik de volgende keer toch passen. Less is more!

2 suggeties bij “Fury of Dracula

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s