Endeavor

Standaard

Endeavor is een leuk ontwikkelspel. Je hebt een eigen spelersbord met een aantal sporen waarop je je moet ontwikkelen. Er is een spoor dat bepaalt welk soort gebouw je mag kopen, er is een spoor dat bepaalt hoeveel nieuwe mannetjes je krijgt, enzovoorts. Hoe verder je op een spoor staat, des te groter het bijhorende voordeel. Je probeert je op elk spoor zo goed mogelijk te ontwikkelen, maar helaas kan je het niet op elk spoor even goed doen. Je moet dus keuzes maken.

Naast de sporen op je eigen spelersbord is er ook nog het grote speelbord. Hier is het interactie troef. Je probeert de beste handelsfiches voor de neus van je tegenspeler weg te pikken, je probeert de meerderheid in een bepaald continent te behalen, je probeert een goede kaart te bemachtigen vooraleer je tegenspelers dit kunnen doen en indien nodig val je je tegenstander aan.

De combinatie van de grote interactie op het algemene speelbord en het gezellig ontwikkelen van je sporen op je eigen speelbord maakt van dit spel een uniek geheel. De goede balans in het spel en het vlotte speelverloop maken dit spel nog beter. In Endeavor heb je elke beurt veel beslissingen en het ziet er op het eerste zicht vrij ingewikkeld uit, maar eigenlijk is het een heel eenvoudig spel. Bovendien is het een typisch groeispel. Je start vrij traag maar naarmate het spel naar het einde toe gaat, wordt het één grote apotheose.

Endeavor is meer dan de moeite waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s