Ticket To Ride

Standaard

Het ideale spel voor beginnende spelers is Ticket To Ride!

De spelregels van Ticket To Ride zijn heel simpel. Tijdens je beurt kies je een kaart uit een aantal openliggende kaarten. Op deze kaart staat een kleur. Je probeert een aantal kaarten van dezelfde kleur te verzamelen. Op het speelbord zie je verschillende Amerikaanse steden die door treinsporen met elkaar zijn verbonden. De verbindingen bestaan uit vakjes van een bepaalde kleur. Als je bijvoorbeeld 5 gele kaarten hebt verzameld, dan kan je een verbinding van 5 gele vakjes aanduiden op het speelbord en op die route jouw vijf treintjes plaatsen. Op deze manier probeer je zoveel mogelijk steden in Amerika per trein te bereiken. Hiervoor krijg je punten. Bijkomende punten kan je scoren door twee steden, die op je bestemmingscoupon staan aangeduid, met elkaar te verbinden of door de langste route aan te leggen. De speler met de meeste punten wint. Hoera!

Wat is er zo leuk aan dit treinspel?

Ticket To Ride heeft heel eenvoudige regels en speelt heel vlot. Het duurt slechts een uurtje en de tijd vliegt voorbij.

De spelersinteractie is beperkt. Iedereen verzamelt zijn eigen kaarten en plaatst zijn eigen treinen op het speelbord. Toch kan je elkaar wat in de weg zitten door treinen te plaatsen op routes van je tegenspelers. Zij moeten dan een andere route nemen.

In dit spel heb je de keuze tussen korte en lange routes. Lange routes leveren meer punten op dan korte routes, maar bij lange routes is de kans groter dat je wordt geblokkeerd of de route niet kan afmaken waardoor je veel minpunten scoort.

Het speelbord is heel mooi en als alle treintjes op het speelbord liggen, ziet het bord er nog mooier uit. Wie dit spel graag speelt, kan ook Ticket To Ride Europe of Ticket To Ride Team Asia eens testen.

In Ticket To Ride Europe speel je op een bord van Europa in plaats van op een bord van Amerika. Daarnaast zijn er kortere routes en worden er ook stations en tunnels toegevoegd aan het spel. Ticket To Ride Europe kan je spelen zonder het basisspel Ticket To Ride.

In Ticket To Ride Team Asia speel je in teams tegen elkaar. Nu is naast een goede planning ook een goede samenwerking met je medespeler(s) van belang om het spel te kunnen winnen. Voor Ticket To Ride Team Asia heb je wel de basisversie nodig.

Ik speel Ticket To Ride, Ticket To Ride Europe en Ticket To Ride Team Asia even graag, maar ik heb geen behoefte om ze alle drie in mijn bezit te hebben omdat de drie spellen erg veel op elkaar lijken. Ik ben tevreden met mijn originele Ticket To Ride.

Als je geen van de drie spellen bezit, raad ik je aan om Ticket To Ride of Ticket To Ride Europe te kopen! Je zal er geen spijt van krijgen. Ticket To Ride is terecht een klassieker in spellenland!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s