Galaxy Trucker

Standaard

Dit spel heeft de grappigste spelregels uit de geschiedenis van spellenland. Je ligt meteen in een deuk en je komt niet meer bij. Galaxy Trucker is een spel dat je, net als de spelregels, niet al te serieus moet nemen. Dan zal je er veel plezier aan beleven.

In Galaxy Trucker zoekt men idioten die met verschillende bouwmaterialen een ruimteschip willen maken. Met dit ruimteschip moet je dan naar minder ontwikkelde planeten vliegen om daar rioolsystemen en goedkope huizen te bouwen.

En net nu het woord ‘idioot’ gevallen is, kom jij kijken. Pak de uitdaging aan! De Verenigde Intergalactische Compagnie geeft je dan wel geen salaris, maar wel een flinke bonus bij snelle levering! O ja, een kleinigheid: er bestaat helaas een kans dat je eindigt met een fikse schuld en je laatste dagen doorbrengt als encyclopedieverkoper in de straten van Deneb III. Maar daar staat tegenover dat, als het geluk je toelacht, je dan toch maar mooi eindigt bij de 10 miljard rijkste mensen in het heelal!

Elke speler start met het bouwen van zijn ruimteschip. Je start met één tegel en daarna trek je nog een tegel die je verbindt met je starttegel. Vervolgens trek je nog een tegel en leg je deze aan. En nog een tegel. En nog een tegel. En nog veel meer tegels. Zo bouw je een mooi ruimteschip.

Gedenk de woorden van Gekke Gerard, de beroemde multimiljonair en avonturier: “De beste manier om een ruimteschip te leren besturen is om er één te besturen.” Gerard murmelde deze woorden weliswaar vlak voordat hij met zijn raket neerstortte op Sirius, maar toch, we zijn bereid om hem te geloven.

Je ruimteschip heeft een aantal componenten (tegels) nodig die heel belangrijk zijn voor je latere ruimtereis. Een kleine opsomming.

Cockpits om bemanning te kunnen meenemen op je ruimtereis; enkele en dubbele motoren om je ruimteschip sneller te laten vliegen; enkele en dubbele kanonnen om meteoren en andere ruimteschepen te beschieten; schildgeneratoren om je ruimteschip te beschermen als er iets misgaat (en geloof me vrij, er zal veel misgaan!); batterijen om je dubbele kanonnen, dubbele motoren en schildgeneratoren van energie te kunnen voorzien; gewone en speciale laadruimten om goederen te kunnen opslaan; structurele modules om makkelijker verbindingen in je ruimteschip te kunnen maken en levenssystemen voor buitenaardse wezens voor het geval dat je aliens wil meenemen op je ruimtereis.

Als je schip volgens de regels is gebouwd, kan je op ruimtereis vertrekken en geld verdienen!

Veel belangrijker dan het futiele geld is natuurlijk de kick van het avontuur. En faam. En glorie. En eer… O, wie houden we nou voor de gek? Met voldoende geld kun je én avontuur, én faam, én glorie én eer kopen, en dan houd je nog genoeg over voor een etentje in een sjiek restaurant.

Tijdens je ruimtereis kom je allerlei vreemde dingen tegen.

Je kan onderweg goederen en bemanning verliezen, je moet je beschermen tegen kleine en grote meteoren en andere ruimteschepen, je kan onder vuur worden genomen door licht en zwaar kanonvuur en je kan goederen in je laadruimten inladen. Je overtollige goederen dump je dan in de ruimte.

Het dumpen van goederen in de ruimte is een schending van anti-vuilnis wetten, strafbaar gesteld met boetes en gevangenschap. Onder geen beding moet je ooit aan de autoriteiten vertellen dat wij degenen waren die jou aangeraden hebben dit te doen.

Je bouwt 3 keer een ruimteschip en je gaat 3 keer op ruimtereis. Daarna is het spel afgelopen.

Jouw doel was geld verdienen en dat is je gelukt. Wat doet het ertoe dat andere idioten meer hebben verdiend?

Ik vind Galaxy Trucker een heel leuk spel. Tijdens het bouwen aan je schip zal de stress toeslaan. De tijd is immers beperkt en een foutje is snel gemaakt. Daarna vertrekken alle spelers op ruimtereis en dan wordt het nog leuker. Leedvermaak eerste klasse! De brokken van je ruimteschip (en die van de andere spelers) zullen in het rond vliegen. Je ruimteschip kan zelfs in twee stukken breken waardoor je slechts met één deel mag verder vliegen. Als je hierom kan lachen, zal je genieten van dit spel.

Een nadeel aan Galaxy Trucker is dat het snel repetitief aanvoelt. Je doet eigenlijk elke ronde exact hetzelfde (bouwen en reizen). Er zit ook weinig diepgang in het spel.

Dit spel krijgt van mij een dikke 7/10 omwille van de hilariteit en het plezier dat dit spel met zich meebrengt. Zelfs de grootste zuurpruimen zullen bij dit spel af en toe eens glimlachen.

Tip aan de serieuze spelers: afblijven!  Tip aan alle andere spelers: zeker eens proberen als je de kans krijgt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s