Formula D

Standaard

Aantal speelbeurten:

12 keer gespeeld.

Simplistische uitleg van Formula D:

Formula D is een racespel waarbij je samen met de andere spelers als een echte formule 1-piloot over een parcours racet.

Elke speler krijgt een supercool versnellingsbakje met vijf versnellingen. Afhankelijk van de versnelling waarin je zit, mag je met een andere dobbelsteen gooien. In de vijfde versnelling heeft de dobbelsteen hoge getallen waardoor je heel hard kan rijden. In de eerste versnelling zijn de getallen op de dobbelsteen veel lager waardoor je trager vooruit gaat.

Iedereen wil dus zo snel mogelijk naar een hogere versnelling gaan om hard te kunnen racen. Het parcours ligt echter vol bochten, dus je zal op tijd een aantal versnellingen moeten terugschakelen als je niet uit de bocht wil vliegen.

Het doel is om als eerste te finishen.

De drie grootste pluspunten:

1 Hoe meer spelers deelnemen aan dit spel, des te leuker het wordt. Met veel spelers kan je in elkaars weg rijden wat de interactie tussen de spelers aanzienlijk vergroot.

2 Dit spel is echt genieten als iedereen op zijn gevoel (dus zonder het tellen van de vakjes bij een verplaatsing) en met een beetje risico over het parcours racet. Het wordt helemaal top als de wagens van de spelers allemaal dicht tegen elkaar zitten en elkaar wat blokkeren. Dan is de spanning te snijden en dat maakt Formula D zo leuk!

3 Het thema zit mooi verweven in het spel. Je voelt je echt een racepiloot.

Het grootste minpunt:

Met twee of drie spelers is Formula D niet leuk. Je hebt een grote groep mensen nodig om plezier te kunnen beleven aan dit spel. Als je toch met een kleine spelersgroep speelt, zou ik voorstellen dat iedereen twee racewagens bestuurt.

Koop dit bordspel als:

je houdt van racespellen. Formula D is een grote klassieker en terecht! Het is een heel goed spel, zeker met veel spelers.

Zit dit spel in mijn persoonlijke spellencollectie?

Uiteraard!

Een suggestie over “Formula D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s