Het beste van week 35 (2014)

Standaard

In week 35 speelde ik 5 verschillende spellen. Ik speelde al deze spellen voor de eerste keer. Hier komen ze, in volgorde van minder leuk naar leuk.

5 Hennen Jennen

hennen jennen

Hennen Jennen is een kaartspel waarbij een goed geheugen van groot belang is. Daarnaast moet je ook een beetje kunnen bluffen en vooral veel geluk hebben. Hennen Jennen is een eenvoudig, snel, mooi, kindvriendelijk en leuk tussendoortje. Binnenkort verschijnt er een uitgebreide recensie van dit kaartspel op mijn blog.

4 Cavemen Playing With Fire

cavemen

Cavemen Playing With Fire is een tactisch kaartspel met een heel korte speelduur. Het spel doet denken aan een vereenvoudige versie van Stratego, maar dan met kaarten in plaats van torens. Als uw interesse aangewakkerd is, raad ik je aan om deze blog te blijven volgen. Binnenkort verschijnt er een uitgebreide recensie van dit kaartspel op mijn blog.

3 Chipleader

chipleader-13

Deze week werd een week vol Odynauts. Na Hennen Jennen en Cavemen Playing With Fire was Chipleader het derde Odynauts spel dat ik deze week heb gespeeld. Chipleader vond ik het leukste van de drie (met een kleine voorsprong op Cavemen Playing With Fire). In Chipleader moet je proberen om een rij kaarten met identieke symbolen te bekomen. Hoe groter de rij (en hoe belangrijker het symbool) des te meer kaarten het je oplevert. Met deze bekomen kaarten kan je chips verzamelen, je eigen chips beschermen of andere chips aanvallen. Leuk bedacht! Binnenkort verschijnt er ook van dit kaartspel een recensie op deze blog.

2 Trajan

trajan

Ik heb eindelijk deze klassieker van Stefan Feld kunnen spelen. Trajan is een verzameling van verschillende minispellen op één bord bij elkaar gegooid. Het is wel heel goed bij elkaar gegooid, want de mechanismen zitten goed in elkaar en het spel speelt heel soepel. Toch voelt Trajan wat droog en (vooral naar het einde toe) wat langdradig aan. We speelden dit spel nochtans slechts met 2 spelers. Met 4 spelers begin ik niet aan Trajan, tenzij ik heel veel tijd heb. Trajan is een heel goed spel, maar voor mij zeker niet het beste spel van Feld. Geef mij dan maar Macao of The Castles of Burgundy.

1 Elder Sign

elder sign

Elder Sign was de verrassing van de week. Normaal ben ik geen fan van monsters en andere fantasy figuren, maar in dit spel kon ik het wel smaken. Als je alle onderdelen van dit spel bij elkaar ziet liggen, zou je nooit denken dat Elder Sign zo’n makkelijke regels heeft. Toch speelt Elder Sign heel eenvoudig. Je gooit dobbelstenen en met deze worpen probeer je zoveel mogelijk taken op kaarten te vervullen. Een taak vervul je door dobbelstenen met de juiste symbolen op de juiste vakjes op de kaart te zetten. Als alle vakjes gevuld zijn met dobbelstenen, is de opdracht geslaagd. Dan krijg je allerlei voordelen waaronder elder signs. Als je niet slaagt in de opdracht, krijg je wat nadelen over je heen. Het doel is om elder signs te verzamelen om hiermee het grote monster te kunnen verslaan. Als je dat niet lukt voor het monster ontwaakt, moet je een gevecht op leven en dood met dat monster aangaan! Heel leuk spel als je houdt van dobbelen en vechten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s