Time’s Up: het eerste punt is binnen!

Standaard

Het eerste spel dat ik in 2015 speelde was Time’s Up! Daarmee is het eerste punt voor mijn uitdagende speel-eens-een-spel-uit-je-eigen-spellencollectie-uitdaging 2015 binnen!

One point for Time’s Up

30 seconden aan één stuk door lullen over bekende en minder bekende personen? Eén woord zeggen en vervolgens je medespelers 30 seconden aan één stuk laten door lullen over bekende en minder bekende personen? Als een onnozelaar met spastische trekken bekende en minder bekende personen uitbeelden en vervolgens je medespelers 30 seconden aan één stuk laten door lullen over bekende en minder bekende personen? Really???

Dat klinkt als het meest debiele spel ooit… Fout! Time’s Up is hilarisch.

Ik krijg er mega veel stress van, maar tezelfdertijd plas ik in mijn broek van het lachen.

Het is één van de beste partyspellen die ik ooit heb gespeeld. Als de party niet start met een spelletje Time’s Up, dan zit je op de verkeerde party!

Er is slechts één nadeel aan het spel. Mijn team verliest altijd. Eén ding wil ik toch duidelijk stellen: dat ligt NOOIT aan mij. Dat zou iets te makkelijk zijn. Ik heb gewoon altijd pech.

Mijn teamleden zijn steeds meer dronken dan de spelers van het andere team, mijn teamleden moeten altijd naar het toilet op de verkeerde momenten en mijn teamleden gooien steeds hun kaarten op de grond nadat er uitzonderlijk eens een persoon door ons wordt geraden.

Het probleem met dit laatste punt is dat ik dan als een gek achter de gevallen kaart duik zodat de kaart niet onder de zetel vliegt. Aangezien ik niet kan duiken en raden op het zelfde moment, verlaagt dit onze winstkansen aanzienlijk.

Bij ons team gaat het er bovendien nogal chaotisch aan toe. Om een bepaalde persoon uit mijn team niet in verlegenheid te brengen, geef ik hem even een fictieve naam in het volgende voorbeeld: Jos.

Jos: Euhm… Wacht even… Efkes denken… Aah ja, het is een wielrenner.

Team Ditterio: Boonen? Armstrong?

Jos: Eigenlijk is het een veldrijder.

Team Ditterio: Nijs? Stybar?

Jos: Mja… meer weet ik er ook niet over.

Team Ditterio: Euhm…

Jos: Of nee, wacht! Ik ben mis, het is geen veldrijder.

Team Ditterio: What the fuck!!!

Jos: Ik heb mijn kaartje verkeerd gelezen. Het is een koning.

Team Ditterio: Meent ge dat nu? Eerst was het een veldrijder en nu is het ineens een koning?

Team Vijand: Time’s up!!

Jos: Het was Albert I

Team Ditterio: ???

Jos: Ik had het antwoord iets te snel gelezen en daarom dacht ik eerst dat het Niels Albert was, maar eigenlijk is het koning Albert I.

Team Vijand: Jammer!

Bij Team Vijand loopt het allemaal net iets vlotter:

Barbara: Zanger.

Team Vijand: Marco Borsato.

Barbara: Juist. Chocomelk.

Team Vijand: Marc Vertongen

Barbara: Juist. Euhm.

Team Vijand: An Meskens.

Barbara: Juist.

Zo gaat het in sneltempo door. De vrouwen uit Team Vijand scoren het ene punt na het andere en halen makkelijk de overwinning binnen.

Weeral verlies voor Team Ditterio, maar ooit zullen we winnen. Ooit… Maar wat veel belangrijker is: het eerste punt voor DITTERIO’S UITDAGENDE SPEEL-EENS-EEN-SPEL-UIT-JE-EIGEN-SPELLENCOLLECTIE-UITDAGING 2015 ! is binnen!

Een suggestie over “Time’s Up: het eerste punt is binnen!

Plaats een reactie