Zelfmoord in City of Horror

Standaard

Gaan we het spel hard spelen of gaan we het spel heel hard spelen?

Die vraag stelde ik aan mijn medespelers vooraleer we begonnen aan het meest gemene zombiespel aller tijden: City of Horror! (Lees: in vergelijking met City of Horror is Dead of Winter voor watjes!)

Wat is het verschil tussen hard en heel hard?, vroegen de andere spelers.

Heel hard: je speelt het spel heel smerig en je hoeft nooit beloftes na te komen.

Bijvoorbeeld: Je belooft speler A een spuit wanneer hij op jouw verzoek speler B laat sterven. Speler A gehoorzaamt en zorgt dat speler B sterft. Daarna trek je je staart in en geef je beloofde spuit niet aan speler A.  Om het nog erger te maken stuur je de volgende ronde nog wat zombies op speler A zijn dak.

Hard: je speelt het spel smerig maar je komt steeds gemaakte beloftes na.

Bijvoorbeeld: Je belooft speler A een spuit als hij jou niet laat sterven. Als speler A doet wat je vraagt, ben je verplicht om hem de beloofde spuit te geven.

De drie dames aan de speeltafel kozen voor hard. Lees: geen ballen aan hun lijf 🙂

Mijn twee broers kozen voor heel hard.

Ik had de laatste stem en ik koos voor hard in plaats van heel hard. (Ik moest diezelfde nacht immers nog met 1 van de 3 dames in 1 bed kunnen slapen).

Het zou dus een hard spel worden waarbij gemaakte beloftes steeds moesten worden nagekomen. Beloftes werden gemaakt door middel van een stevige handdruk.

We begonnen het spel hard te spelen…

En toen gebeurde er iets bijzonders in het spel..

Ik zat samen met Wouter en Jasper in de watertoren. Een hele hoop zombies viel ons aan. We waren te zwak om de zombies te verslaan dus 1 van ons 3 zou sterven. We hadden elk evenveel stemmen dus de startspeler (Jasper) kon kiezen wie er moest sterven.

Jasper en ik sloten de volgende deal: Ik zou Jasper twee actiekaarten geven op voorwaarde dat hij mij niet zou laten sterven.

De deal werd gemaakt en toen gebeurde dit:

Wouter maakte zich onzichtbaar met een speciale actiekaart waardoor hij zelf niet kon stemmen maar ook niet kon gedood worden. Jasper en ik hadden elk 1 stem. Jasper was echter startspeler dus kon hij kiezen wie er moest sterven. Aangezien hij had beloofd om mij niet te laten sterven (een deal is een deal) was hij verplicht om zichzelf te laten sterven…

Het karakter van Jasper pleegde zelfmoord.

Iedereen vond het grappig, Jasper niet (want hij was dood)! 🙂

De volgende keer spelen we het beter nog harder. (Lees: heel hard in plaats van hard)

Btw: City of Horror is het beste zombiespel dat ik ooit heb gespeeld! Heerlijk gemeen! Moehahahaha! 🙂

Advertenties

2 gedachtes over “Zelfmoord in City of Horror

  1. Warrior37

    Hey Ditterio! Leef je nog of heeft jouw karakter ook zelfmoord gepleegd? Is al meer dan een maand geleden dat je iets gepost hebt. Ik check regelmatig je site, maar er zit niet veel leven in de laatste tijd. Ik hoop dat je binnenkort weer wat post.

    Like

  2. ditterio

    Hey. Bedankt voor je interesse in mijn blog. Momenteel ben ik volop bezig met de voorbereidingen van Zomerspel (spellenfestival in Merelbeke). Daar kruipt veel tijd in. Ik ben ook bezig met het schrijven van teksten voor een nieuwe rubriek: Achter de schermen van Zomerspel 2016. Die berichten zullen binnenkort met een vaste regelmaat op mijn blog worden gepost. Nog eventjes afwachten dus 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s