Het saaiste spel van het jaar!

Standaard

In 2015 heb ik heel veel goede spellen gespeeld, maar helaas ook een paar gedrochten.

Moddervarkens zou ik geen gedrocht durven noemen omdat het wel leuk is om met kinderen te spelen. Met een groep volwassenen stelt het echter heel weinig voor. Geluk, geluk en nog eens geluk moet je hebben in dit spel.

Welke spel krijgt dan wel de titel “Saaiste spel van het jaar”?

Je mag zelf kiezen uit deze twee spellen:

Once upon a time: the storytelling game… Really?? De spelers krijgen een plotkaart en moeten naar dat plot toewerken door kaarten uit te spelen waarop teksten staan.

Uiteraard spelen de andere spelers ook kaarten uit die een andere wending aan het verhaal geven waardoor het voor jou moeilijker (lees: extreem moeilijk) wordt om tot je eigen plot te komen.

Op papier klinkt het nog… euh… cool, maar het is niet leuk om te spelen. Totaal niet leuk zelfs!

Ik kan het zelfs geen spel noemen. Je verzint een verhaaltje en je knalt er een kaartje bij.

Oeps ik mocht die kaart nog niet uitspelen op dat moment. Damn, nu begint een andere speler over iets totaal anders en om eerlijk te zijn slaat het ook nergens op… hoe lang moeten we dit spel nog spelen? Ik krijg honger! Gaan we stoppen? Joepie! 

Dat beschrijft onze ervaring een beetje. Als dit een voorbeeld is voor storytelling games, dan ga ik vriendelijk bedanken voor dit genre.

of

Het ligt gevoelig om iets negatiefs over T.I.M.E Stories te schrijven. Voor je het weet krijg je een storm met vernietigende reacties over je heen van mensen die niet kunnen verkroppen dat niet iedereen elk spel leuk vindt dat zij ook leuk vinden.

Als je dacht dat Familie en Thuis de echte soaps waren, volg deze soap dan maar eens: hier!

T.I.M.E Stories is grafisch heel mooi, vernieuwend en het verhaal zit goed in elkaar.

Maar…

er zijn geen tactische beslissingen te nemen, het spel speelt zichzelf, je valt continu in herhaling want je komt steeds dezelfde personages tegen, de herspeelbaarheid is nul komma nul en het duurt allemaal veel te lang voor een ongeduldige speler zoals ik. Het spel speelt heel traaaaaaaaaaaag. zucht

Om met een positieve noot te eindigen: Velen vinden T.I.M.E Stories de beste bordspel ervaring ooit, dus misschien is er nog hoop als je geïnteresseerd bent in dit spel?

Advertenties

5 gedachtes over “Het saaiste spel van het jaar!

 1. Gisteren samen met Robbert eindelijk T.i.m.e. stories eens uitgespeeld, wilde dit enkel omdat ik nieuwsgierig was naar het einde, en het is leuk de eerste keer. Was blij dat we eindelijk op het einde waren, mocht het nog een kwartier langer hebben geduurd had ik gewoon alle kaarten omgedraaid en gelezen. Zat nog met een kater ook 😦
  325 min. heb ik er totaal overgedaan om het einde te zien en we hadden zeer veel pech, denk dat er gemakkelijk gemiddeld een uur minder tijd nodig is wat ik dan een duur spel vind voor 6 uurtjes plezier en als je geen alzheimer hebt niet herspeelbaar is.

  Like

 2. Gloom kan ook heel saai zijn als je met mensen speelt die geen verhaaltje kunnen verzinnen, maar er zit tenminste nog een spel-element in.
  … Heb je Tales of Arabian Nights al eens gedaan? Die doet het wél goed. Vind ik dan. Ik zal eens zoeken op je site. *blaat voor ze zoekt*

  Like

  • ditterio

   Tales of the arabian nights heb ik één keer gespeeld en die vond ik ook niet leuk. Te random. Ik denk dat dat genre spellen gewoon niet aan mij is besteed.

   Like

 3. mac72

  Once Upon A Time is erg afhankelijk van de groep waarmee je het speelt. Als je een leuk verhaal als het hoogste doel ziet, en niet de “overwinning” van het spel, en ook zo speelt, dan kan het erg leuk zijn. Maar ik begrijp het wel dat niet iedereen hier de lol van in ziet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s