De top van Boardgamegeek: aflevering 2

Standaard

imperialassault

Op de 11e plaats op Boardgamegeek staat Star Wars: Imperial Assault. Ik heb dit spel altijd gemeden omdat ik geen fan ben van Star Wars. Het spel zou veel gelijkenissen hebben met Descent: 2nd edition. Ik ga eerst nog wat meer missies van Descent: 2nd edition spelen vooraleer ik me ooit aan deze Star Wars variant zal wagen. Het ziet er wel heel mooi uit.

Eclipse is nummer 12 op BGG. Eclipse heb ik al één keer gespeeld. Dit is een heel goed spel, maar tezelfdertijd ook een zwaar en lang spel. Het thema spreekt me totaal niet aan, maar omdat het spel zo goed is, wil ik me nog wel eens laten verleiden voor Eclipse.

Op de 13e plek op BGG staat Hoogspanning. Dit is waarschijnlijk het beste spel met het saaiste thema: electriciteit. Ik heb Hoogspanning al 5 keer gespeeld en telkens geniet ik met volle teugen. Bieden, rekenen en veel spelersinteractie: Hoogspanning heeft het allemaal. Een grote topper!

pic1320285_md

War of the Ring: 2nd edition vinden we terug op de 14e plaats op BGG. Dit spel heb ik nog niet gespeeld, maar ik wil het wel eens proberen. Ik ben benieuwd naar deze zware klepper.

Op de 15e plaats staat Robinson Crusoe. Ik heb dit spel één keer gespeeld en ik vond er totaal niets aan. Ik miste vooral spanning in het spel. Ondertussen is het al een hele tijd geleden dat ik dit spel speelde. Misschien moet ik het een tweede kans geven met een ander scenario? Normaal ben ik wel fan van coöperatieve bordspellen en bovendien zijn vele spelers wild van dit spel.

Op de 16e plaats staat Le Havre. Opnieuw een spel dat ik nog maar één keer heb gespeeld. Waarschijnlijk is dit een goed spel, maar ik heb dit spel de eerste keer gespeeld met 5 beginnende spelers. Hierdoor duurde het spel extreem lang (meer dan 5 uur) en kon ik er niet echt van genieten. Ondertussen is het al 3 jaar geleden dat ik dit spel speelde en kan ik me er niet veel meer van herinneren, dus misschien verdient het wel een herkansing?

Brass staat op plaats 17 op BGG. Dit spel heb ik slechts 1 keer gespeeld, maar het heeft een hele goede indruk op mij nagelaten. Voor mij is dit het meesterwerk van Martin Wallace. Ik heb het spel in mijn spellenkast staan, maar door de lange speelduur, de vele regels en de complexiteit van het spel komt het zelden uit de kast. Zonde!

Plaats 18 is voor Tzolk’in. Tzolk’in heb ik ook éénmaal gespeeld. Het spel zit goed in elkaar, maar toch heb ik geen wauw-gevoel. Ik ben geen fan van spellen waarbij je voedsel moet verzamelen om je werkers te voeden, dit vond ik heel frustrerend in dit spel. Dit is mijn bespreking van Tzolk’in.

Op de 19e plaats op Boardgamegeek staat Dead of Winter. Dit spel speelde ik onlangs voor de tweede keer. Ik heb nog steeds een dubbel gevoel bij dit spel. Enerzijds zit er een leuk psychologisch kantje aan. Wie kan je vertrouwen en wie niet? Het thema is fantastisch, net als het artwork. Anderzijds vind ik de acties in het spel te beperkt. Ik wil meer doen tijdens mijn beurt. Good, but not great. Lees hier mijn review van Dead of Winter.

7 Wonders sluit de top 20 van BGG af. 7 Wonders is een spel dat ik al 19 keer speelde en nog steeds met plezier op tafel leg. Het is een heel leuk kaartspel met meer diepgang dan je op het eerste zicht zou vermoeden. Het is ook een pluspunt dat je het spel met maximum 7 spelers kan spelen. Lees hier mijn bespreking van 7 Wonders.

Uit deze 10 spellen is dit mijn top 3:

  1.  Hoogspanning
  2.  Brass
  3.  7 Wonders

4 suggeties bij “De top van Boardgamegeek: aflevering 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s