Top 5 behendigheidsspellen

Standaard

Met duim en wijsvinger tegen een schijfje schieten (Pitchcar), de arm van een andere speler vasthouden en zo een dobbelsteen op tafel gooien (Dungeon Fighter), speelstukken over het speelbord blazen (Terror in Meeple City), gekke torens bouwen (Bausack), om ter snelst naar een totem grijpen (Jungle Speed), pannenkoeken omhoog gooien en weer opvangen in je pannetje (A la carte),…

Velen zijn waarschijnlijk al gillend weggelopen bij het lezen van bovenstaande alinea.

Jij bent er nog! Gelukkig. Dan kan ik je laten kennismaken met mijn 5 favoriete behendigheidsspellen:

5 Jungle Speed

Blijven focussen op de kaarten die op tafel verschijnen en dan ineens bliksemsnel als een gek naar die totem springen en je medespelers over tafel sleuren. Jungle Speed zorgde al voor veel hilarische momenten (en helaas ook al voor twee kapotte stoelen).

4 Dungeon Fighter

De opdrachten zijn zo komisch dat je vaak in een deuk ligt van het lachen. Neem je de uitdaging aan om een dobbelsteen onder je been door op een roos op tafel te gooien en dit terwijl je je ogen sluit?

3 Tumblin’ Dice

Je probeert met je dobbelstenen de dobbelstenen van de andere spelers van de houten trap te schieten. Hoe meer ogen er bovenaan op jouw dobbelsteen zichtbaar zijn en hoe verder je op de trap ligt, hoe beter! Finger flickin’ fun!

2 Pitchcar

Vrienden, alcohol en Pitchcar, dat zijn de ingrediënten voor een doldwaze avond! Bij ons is Pitchcar een klassieker op Oudejaarsavond. Hoe cool is het om je eigen racebaan te maken en dan samen met je familie en/of vrienden schijfjes over het parcours te schieten? Super cool!

1 Crokinole

Met behulp van duim en wijsvinger een schijfje in het midden van het gat schieten en ervoor zorgen dat je eerst een schijfje van een andere kleur raakt. Zo simpel is het. En toch is het zo simpel niet. Ik heb al veel schijfjes door mijn huis zien vliegen (in plaats van in het gat). Oefening baart kunst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s