Het beste van week 36 (2014)

Standaard

In week 36 speelde ik 5 verschillende spellen. Hier komen ze, in volgorde van leuk (5) tot leukst (1).

5 Nauticus

nauticus

Dit spel deed me heel hard denken aan Asara. In dit spel bouw je echter schepen in plaats van torens. Toch zijn beide spellen verschillend genoeg. Asara is een worker placement met kaarten, Nauticus heeft een origineel wielmechanisme. Ik vond Nauticus een heel leuk spel. Het is een aanrader voor liefhebbers van een goed familiespel! Als je verliefd bent op Asara, kan je dit spel blind kopen: je zal het minstens even leuk vinden.

4 Coup

coup

Coup speelde ik al eens eerder, maar nu was het veel leuker. De sfeer zat super en dat heeft een spelletje als Coup wel nodig. In dit spel vertrouw je niemand en dat is maar goed ook, want velen zijn ook niet te vertrouwen. Je moet proberen te achterhalen wie er bluft en wie de waarheid spreekt. Als je denkt dat er iemand bluft, kan je hem op heterdaad betrappen. Dat houdt wel risico’s in, want als de persoon die je beschuldigde toch de waarheid sprak, sterft er één van jouw twee karakters. Als je beide karakters dood zijn, is het spel voor jou GAME OVER! Coup is een heel leuk spel als je houdt van een filler vol bluf, achterdocht, spanning en hilariteit!

3 Ginkgopolis

ginkgopolis2

Wow, dit was even zweten. Bij de spelregeluitleg ontplofte mijn hoofd bijna. Ondanks de duidelijke regels en beperkte mogelijkheden in het spel, duurde het toch een aantal beurten vooraleer mijn euro viel. De eerste paar beurten vond ik het maar niets. Maar… toen kwam ik tot inzicht! Alle puzzelstukjes vielen in elkaar en ik genoot met volle teugen. Ginkgopolis is een steengoed spel! Geef het spel alstublieft wel de kans om zich te bewijzen, want Ginkgopolis is een top-spel! Bij de spelregeluitleg werd ik nog uitgelachen omdat ik de ene domme vraag na de andere stelde, maar wie laatst lacht best lacht. Ik won Ginkgopolis met de vingers in de neus. Haha! *nog steeds aan het nagenieten*

2 City of Horror

city-of-horror-board

Dit is met grote voorsprong het meest gemene spel dat ik ooit heb gespeeld. In dit spel steek je messen in de rug van je vrienden. Je zal moeten kiezen of je speler x of speler y laat sterven in dit spel. Uiteraard hou je bij die keuze maar met één ding rekening: eigenbelang! Je hoeft je niet te houden aan gemaakte beloftes, je probeert zoveel mogelijk mensen voor je kar te spannen om hen later in het spel te bedriegen en je offert het leven van je vrienden op om er zelf beter van te worden! Als je huivert bij deze gedachte of als je niet goed tegen je verlies kan, dan is City of Horror niets voor jou! Als je daarentegen goed kan relativeren en je houdt van veel interactie, dan moet je City of Horror eens proberen. Met de juiste mensen levert dit hilarische momenten op!

1 The Resistance: Avalon

resistance avalon

Wie mij een beetje kent, weet ik dat ik een grote fan ben van The Resistance (ook bekend onder de naam: De Mol). Ik was dus heel blij toen er op de spellenclub deze Resistance-variant op tafel werd gelegd. The Resistance: Avalon is bijna een kopie van The Resistance. Bijna, want bij Avalon krijg je twee speciale karakters: Merlijn en de moordenaar. Je hebt een groep goede leden en een groep spionnen. De spionnen weten van elkaar dat ze slecht zijn. De goede spelers weten niet wie ze wel of niet kunnen vertrouwen. Merlijn is een goede speler en hij is bovendien de enige speler die weet wie de spionnen zijn. Hij moet dit proberen duidelijk te maken aan de andere goede spelers, maar hij mag dit echter niet te opvallend doen. Op het einde van het spel mag de moordenaar (de moordenaar is één van de spionnen) namelijk één goede speler vermoorden. Als die speler Merlijn is, verliezen de goede spelers alsnog. Avalon geeft een leuke twist aan The Resistance. Beide spellen verschillen te weinig van elkaar om ze allebei in je spellenkast te hebben staan, maar als ik dan toch een hartverscheurende keuze moet maken… dan kies ik voor… AVALON! Meer dan terecht de nummer 1 van deze week!

Een suggestie over “Het beste van week 36 (2014)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s