Dit was juni 2014

Standaard

Juni 2014 was een fantastische maand om drie redenen:

  1. Ik heb enorm genoten van mijn klein, lief dochtertje Bente! Woehoe!

  2. Zomerspel was een groot succes! Jihaa!

  3. Ik heb op de rommelmarkt in Welle om 388 euro rommel verkocht. Hierdoor heb ik nu 788 euro spellenbudget! Jepla!

Het enige nieuwe spel dat ik deze maand speelde, was…

Concept !

Concept is een soort van Trivial Pursuit, maar toch ook niet. In Concept kiest een team van twee spelers een woord of een zin die de andere spelers moeten raden. Die twee spelers moeten samen speelstukken op de verschillende iconen van het speelbord plaatsen en zo hints geven aan de andere spelers.

Als het woord bijvoorbeeld België is, dan kan je speelstukken plaatsen op de iconen zwart, geel en rood. Je kan aanduiden dat het om een land gaat. Je kan een driehoek aanduiden om de vorm van België weer te geven (met een beetje goede wil). Zo ga je verder tot de andere spelers het woord hebben geraden.

Het is heel belangrijk dat de spelers die de hints geven, niets zeggen. Ze mogen enkel tips geven door speelstukken te plaatsen en niet door hun mond open te trekken.

Concept is meer een activiteit dan een spel, maar dan wel een leuke activiteit. De spelregels zijn heel eenvoudig, je legt het speelbord op tafel, je overloopt snel alle iconen en je kan meteen beginnen te spelen. De moeilijkheidsgraad is ook aanpasbaar. Het woord melk is vrij makkelijk te raden, de zin The Silence of the Lambs is al wat moeilijker.

Het spel Concept heeft een uniek concept. Ik vond het leuk, maar niet fantastisch. Toch zal ik dit spel nog vaak met plezier op tafel leggen, vooral omdat je dit spel met iedereen kan spelen en de spelregels heel eenvoudig zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s