Een wreedaardige dag

Standaard

Maandag werd een wreedaardige dag die in het teken stond van de verdrinkingsdood, oorlog voeren en moorden.

Verdrinkingsdood

We begonnen met SOS Titanic. SOS Titanic is de gepimpte versie van Patience. De mechanismen van Patience en SOS Titanic zijn ongeveer hetzelfde, maar in SOS Titanic kan je ook leuke actiekaarten gebruiken. Bovendien werd er een leuk thema aan het kaartspel toegevoegd. Dat thema is echt leuk! Langzamerhand begint de Titanic te zinken, het doel van de spelers is om zoveel mogelijk passagiers te redden zodat ze niet verzuipen. SOS Titanic is leuk en spannend. Wij gingen roemloos ten onder. Het merendeel van de passagiers stierf aan een verschrikkelijke verdrinkingsdood. Sorry.

Oorlog voeren

Na SOS Titanic besloten we om wat oorlog te voeren. Welk spel is hiervoor beter geschikt dan Memoir ’44? Ik speelde met de Duitse nazi’s, de tegenstand speelde met de geallieerden. Ik liep meteen grote averij op doordat ik langs de flanken werd aangevallen door gepantserde tanks. Toen de tegenstand me ook centraal probeerde aan te vallen, sloeg ik genadeloos terug. Mijn artillerie vuurde het ene schot na het andere af. Het werd een spannende oorlogsstrijd. Het kwam aan op de laatste dobbelsteenworp. Uiteindelijk werd het een nipte overwinning voor mij (5-4).

Moorden oplossen

Tenslotte besloten we om nog een aantal moorden op te lossen in Black Stories. De verhalen zijn zo ver gezocht dat het leuk wordt. Hieronder een voorbeeld van een black story dat wij hebben opgelost:

Een vrouw was op de begrafenis van haar moeder. Daar zag ze voor de eerste keer een onbekende man. Twee weken later vermoorde de vrouw haar zus. Waarom?

Wie weet het antwoord op dit raadsel?

 

 

2 suggeties bij “Een wreedaardige dag

  1. Thomas

    Een wreedaardige dag… Nochtans, de Panzer tanks op de screenshot ‘are making love’.

    Episch tafereel omtrent Memoir:
    Zondag zag ik twee oudere mannen in de outpost die een letterlijk 100 pagina’s ! dikke map hadden waarin alle medailles, tokens en kartonnetjes van memoir in plastieken hoesjes in plastieken holders geschoven zaten. Ik denk dat die ene een half uur in de weer was om die er allemaal terug in te steken, want alles zat ook gerangschikt op volgordes. Ik vond dat fascinerender dan het spel zelf eigenlijk :p

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s