Spellengek top 100 2014

Standaard

Habba habba woehoeeeee… Het is weer zover! De Spellengekken kondigen hun jaarlijkse spellengek top 100 aan. *Vreugdedansje*

Puerto Rico wordt de grote verrassing

De lijst bruist van de verrassingen. Vorig jaar won Puerto Rico verrassend. In 2012 was de verrassing nog groter toen Puerto Rico won. 2011 werd het jaar van Puerto Rico: een verrassende eerste plaats! In 2010 won Puerto Rico ook al verrassend en de verrassing was compleet toen Puerto Rico ook in 2008 verrassend aan het langste eind trok. Nu zou je denken dat Puerto Rico ook in 2009 de spellengek top 100 won? Fout! Toen werd het pas een echte verrassing! Niet Puerto Rico, maar het boerenspel Agricola won de spellengek top 100 in 2009! Een grote ontgoocheling, een ware schande en helemaal onterecht als je het mij vraagt. De wereld stond even stil, want Puerto Rico is 10 keer beter dan Agricola. Waarom? Dat weet ik niet, het is gewoon zo. Wat ik wel weet, is dat Puerto Rico ook dit jaar verrassend uit de hoek zal komen!

Mijn spellengek top 20

Ik raad iedereen aan om zijn top 20 spellenlijst door te mailen naar spellengektop100@gmail.com! Deze lijst moet minimaal 10 en maximaal 20 spellen bevatten met daarin je nummer 1, je nummers 2-10 in willekeurige volgorde en (eventueel) je nummers 11-20 in willekeurige volgorde. Naar jaarlijkse traditie zal ik ook dit jaar mijn top 20 insturen. Jullie krijgen de primeur! Dames en heren, hier komt mijn inzending voor de spellengek top 100 editie 2014.

1: Terra Mystica

2-10: Memoir ’44, El Grande, The Castles of Burgundy, Puerto Rico, The Resistance, Eufraat & Tigris, Legendary: A Marvel Deck Building Game, Crokinole en Het Dorp.

11-20: The Manhattan Project, Alien Frontiers, Keyflower, Lords of Waterdeep, Revolver, De Koningsburcht, Guildhall, Puerto Rico Het Kaartspel, Fresco en 7 Wonders.

Hoe ziet jullie top 20 eruit?

Een suggestie over “Spellengek top 100 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s