Het beste spel van 2013 volgens Bauza, Smith en Rahdo

Standaard

Antoine Bauza, u kent hem wel. Het is de man achter spellen als 7 Wonders, Hanabi, Ghost Stories en Takenoko. Een mooie CV als je het mij vraagt. Op zijn blog verkoos hij het dobbelspel Qwixx als spel van het jaar. Den Antoine heeft goede smaak. Qwixx is een heel leuk spel en bovendien mijn op 2 na meest gespeelde spel van 2013. Binnenkort verschijnt er van Qwixx een nieuwe variant: Qwixx het Kaartspel. Het kaartspel zal een vergelijkbaar spelprincipe hebben als het originele Qwixx spel maar dan met kaarten in plaats van met dobbelstenen. Ik kijk er alvast naar uit. U toch ook?

Quintin Smith is één van de twee grapjassen uit de filmpjes van Shut Up & Sit Down. Ik kan deze filmpjes aan iedereen aanraden. Ze geven niet alleen een mooi beeld van het spel met bijhorende speluitleg, maar ze zorgen ook steeds voor een humoristische noot. Quintin gaf zijn favoriete spellen van 2013 door: Space Cadets: Dice Duel, Archipelago en Coup. Daarnaast gaf hij ook Android: Netrunner op omdat dit spel nog steeds fantastisch blijft nadat het vorig jaar voor het eerst verscheen op zijn “beste spellen van 2012” lijst. Ik heb geen enkele van deze spellen gespeeld. Space Cadets: Dice Duel lijkt me nogal chaotisch door het simultaan dobbelen. Hmm. Coup wordt dikwijls vergeleken met Mascarade en Love Letter. Mascarade vond ik niet super en Love Letter vond ik oké maar ook niet meer dan dat. Ik verwacht dan ook niet veel van Coup. Hmm. Het thema van Android: Netrunner spreekt me niet echt aan. Hmm. Archipelago ziet er wel leuk uit. Mmm. Toch wil ik al deze spellen graag eens spelen. Je bent een spellenfreak of je bent het niet. U toch ook?

Rahdo, oftewel Richard Ham, is bekend van de instructievideo’s Rahdo’s Runthrough. Hij legt de spellen uit terwijl hij ze speelt. Een aanrader! Het favoriete spel van Rahdo in 2013 is Nations. Als ik Rahdo mag geloven is dit spel beter dan het door velen fel bejubelde Through The Ages. Ik kan dit niet bevestigen of ontkrachten aangezien ik nog geen van beide spellen heb gespeeld. Ze staan ook niet bovenaan mijn wenslijst.

Als u het aan mij vraagt is Room 25 het beste spel van 2013.

2 gedachtes over “Het beste spel van 2013 volgens Bauza, Smith en Rahdo

  1. Thomas

    Android Netrunner, mijn favoriete spel, kan ik je wel eens een demo van geven. ^^ Coup vond ik persoonlijk beter dan Masquerade, je moet daar niet zoveel memoriseren en is minder chaotisch.
    Wat me wel opvalt is dat ik slecht 1 spel uitgegeven in 2013 gekocht heb: Euphoria. Een wat mager jaar eigenlijk. Ik heb geen nominatie voor beste spel 2013 alsmede.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s