Spellen in het vizier (3)

Standaard

Na het spelen van 259 verschillende spellen zou je denken dat ik niet meer opensta voor nieuwe spellen. Mis poes! Ik sta nu al te popelen om één van de volgende spellen te kunnen spelen. De volgende spellen worden voorgesteld op de spellenbeurs Spiel in Essen.

Op deze blog kon u al lezen dat ik Bang! een Bangelijk goed spel vind. In Bang! Het Dobbelspel kunnen we nu ook al dobbelend elkaar uitmoorden. De basis blijft hetzelfde. Elke speler neemt een verborgen rol. U kent de rollen hoogstwaarschijnlijk nog: de sheriff, de deputies, de outlaws en de renegades. De sheriff en de deputies moeten de outlaws uitmoorden, de outlaws winnen het spel als ze de sheriff vermoorden en de renegade wint als hij als laatste overlevende overblijft in het spel. Elke speler rolt tot drie keer met de vijf dobbelstenen en gebruikt het resultaat van de dobbelstenen om naburige spelers af te knallen, om de schotafstand te vergroten, om levens van zichzelf of van andere spelers te genezen of om zich in het bereik te plaatsen van de indianen. Bang! Het Dobbelspel kan je al spelen vanaf 3 spelers (in het kaartspel Bang! is dit vanaf 4 spelers). Het dobbelspel duurt slechts 15 minuten, een ideale filler dus.

In Banjooli Xeet zijn de spelers tovenaars die de volgorde van aankomst van racende struisvogels moeten voorspellen. Tijdens de race moeten ze obstakels ontwijken, bessen verzamelen, de gevreesde leeuw vermijden en niet wakker liggen van slapende krokodillen. Een race spel met veel bluffen, gekke voorspellingen en hilarische fun!

Friedemann Friese kent u waarschijnlijk wel. Het is de man achter het spel Hoogspanning. Nu brengt hij Futterneid uit. Snacks eten en spellen spelen, mijn twee favoriete bezigheden, zitten nu samen in één spel. Als veelvraat trekt dat natuurlijk mijn aandacht. Je legt op tafel eerst 5 soorten lekkere snacks. Bijvoorbeeld blokjes kaas, salamiworstjes, nootjes, snoepjes en snoeptomaatjes. Al dit lekkers leg je in groepjes van 5. Daarna geef je elke enkele snack een caloriewaarde. Vervolgens voegt elke speler hier een geheime waarde aan toe. Dan start het spel. Elke speler neemt exact één stuk meer of minder dan de vorige speler of hij steelt een snack van een andere speler. Op het einde van het spel onthullen de spelers de caloriewaarden en tellen hun score. Ik heb al honger!

Joepie! Er komt een uitbreiding voor het dobbelspel Las Vegas. Er is nog niet veel informatie over het spel beschikbaar, maar ik ben alvast heel benieuwd!

Social Network is een snel en eenvoudig partyspel dat een simulatie geeft van moderne sociale netwerken. Foto’s plaatsen, deelnemen aan verkiezingen en de laatste roddels over je vrienden te weten komen. Dat klinkt leuk. In dit spel moet je snel, creatief en doeltreffend zijn. Dit spel hou ik in het vizier!

Het deckbuilding systeem van Dominion is schaamteloos gekopieerd in het spel Trains. Weinig vernieuwend en totaal niet interessant zou je dan denken. Toch staat Trains in deze spellen-in-het-vizier-lijst omdat er iets extra werd toegevoegd, namelijk treinen! Door middel van de Dominion-look-a-like kaarten kan je spoorwegen en stations bouwen op een speelbord. In verschillende spellengangen wordt gefluisterd dat dit spel beter zou zijn dan Dominion. Dat moet ik uittesten!

Mensen die mij goed kennen, ook wel vrienden genoemd, weten dat ik een Wrestling fan ben. Wees gerust, ik ben zelf geen ruige vechtersbaas, maar ik hou van de show, de sfeer en de verschillende moves in een Wrestling-match. Ik ben dan ook heel verheugd dat er eindelijk een spel is uitgebracht met dit thema. In het dobbelspel Luchador! Mexican Wrestling Dice gooien de spelers tezelfdertijd dobbelstenen in de ring. De dobbelstenen moeten in de ring landen of minstens de Wrestling ring raken. Je kan hits uitdelen (drop kick, forearm smash, table slam,…), aanvallen blokken, aanvallen counteren en aanvallen missen. You’re next!

Iedereen… of toch bijna iedereen kent het bekende spel Weerwolven van Wakkerdam! Een heel leuk discussiespel met echter twee grote nadelen: 1) Je hebt acht of meer spelers nodig om dit spel te spelen. 2) Je kan al na één minuut uit het spel liggen en dan moet je nog een half uur vanaf de zijlijn toekijken. In het spel Ultimate Werewolf: Inquisition is er geen spelerseliminatie én kan je het spel al spelen vanaf drie spelers. Schitterend! Het spel speelt echter totaal anders, maar het ziet er leuk uit.

We kunnen alweer beginnen sparen voor ons spellenbudget!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s